Izkušnje uporabnikov

Dom Lenart d.o.o.

»Dom Lenart d.o.o. je z junijem 2012 začel uporabljati mikrobiološka čistila na varovanem oddelku. Z dosledno uporabo omenjenih čistil smo uspeli v veliki meri (90 %) odstraniti organske nečistoče in s tem posledično tudi neprijetni vonj, ki nastaja z razkrojem organskih nečistoč (človeški izločki).

Po testnem obdobju enega meseca v točno določenem prostoru, smo se odločili, glede na učinkovitost omenjenih čistil, da bomo le te redno – dnevno uporabljali na celotnem oddelku.
Glede na testirane učinke omenjenih čistil in glede na zadovoljstvo uporabnikov (stanovalci, zaposleni), priporočamo uporabo mikrobioloških čistil v podobnih situacijah.«

Zlatko Gričnik,
direktor


 

VALINA čiščenje

Rezultati testiranja novih, mikrobioloških čistil

V tem letu smo testirali vaša mikrobiološka čistila, ki so za nas pomenila »nekaj novega« na področju čiščenja, ker doslej nismo zasledili bioloških čistil, oz. čistil, ki bi vsebovala bakterije, katere bi uporabljale kot vir hrane umazanijo organskega izvora in s tem »čistile« površine.

Čistila smo testirali pri našem večjem naročniku (zelo frekventne sanitarije), kot tudi v manjšem gospodinjstvu (tudi toaletni prostor), kjer je bil velik problem smrad.

Čistila so se izkazala kot zelo dobra, uspešno odstranjujejo neprijetne, močne vonjave (urin), vendar je potrebno tudi povedati, da so za naše naročnike predraga, saj v zadnjem času zahtevajo znižanje cen. Kalkulacija enostavno ne prenese cen mikrobioloških čistil.
Prihodnost omenjenih čistil vidim v individualni uporabi v gospodinjstvih, morda v domovih za upokojene in zdravstvu, a tudi tukaj je cena vedno bolj pomembna za izbiro izvajalca. Žal.
Osebno bi uporabljala probiotična čistila v svojem domu.

Z lepimi pozdravi in v upanju na nadaljnje sodelovanje vas lepo pozdravljem.

Mateja Gornik,
vodja čiščenja


 

Čistila, ki vsebujejo bakterije, smo preizkušali tudi v domačem okolju

Spodaj navajamo nekaj primerov, kjer so čistila z bakterijami visionsanoclean izredno uspešna:

  • V sanitarijah: reši problem z neprijetnim vonjem zaradi urinskega kamna in v odtokih (okolica WC školjke…).
  • V kuhinji: v posodi za zbiranje organskih odpadkov uniči neprijeten vonj (napršite po odpadkih).
  • Na tkaninah in tekstilnih oblogah: odstrani neprijetne vonjave, ki nastanejo zaradi politega mleka, hrane, vina, izločkov…
  • V celotnem bivalnem prostoru: »pozitivne« bakterije prevzamejo nadzor nad vsemi patogenimi bakterijami in zmanjšajo njihovo število, saj jim odvzamejo hrano in življenjski prostor. S tem lahko sami nadzorujemo nalezljive bolezni: respiratorne, črevesne okužbe…
  • V avtu: odstrani neprijeten vonj zaradi politega mleka, vina, izločkov….

Svetovanje

Ali imate probleme z neprijetnimi vonjavami, ki jih s klasičnimi čistili ne morete odpraviti?

Pokličite nas ali nam pišite in z veseljem vam bomo svetovali.